Financieel advies

Bij financieel advies denkt u misschien aan (grote) investeringen of ingewikkelde fiscale constructies. Dat kan. Maar juist bij meer persoonlijke zaken zoals verandering van uw gezinssamenstelling, een verhuizing, of verandering in uw inkomen kan financieel advies een belangrijk verschil maken. En, niet onbelangrijk: een stuk rust geven.

Pensioenen

Een actueel thema waarover veel onduidelijkheid bestaat. Natuurlijk wilt u weten of uw pensioen toereikend zal zijn. Of u het leven zoals u dat gewend bent kunt voortzetten als u niet meer werkt. En wat u aan eventuele tekorten kunt doen.

Hier komt een aantal persoonlijke overwegingen bij kijken.

Wat is de financiële positie van uw partner? Wat laat u achter voor uw partner? Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid? Hoe zit het met de zekerheid van huisvesting?

Wat komt er allemaal op je af?

Niet direct leuke gedachten maar toch goed om hier eens goed bij stil te staan.

U kunt ons, op basis van uw situatie en wensen, scenario’s laten doorrekenen. Daarbij krijgt u ook een passend advies met mogelijke oplossingen.

Overlijdensrisico

In geval van het overlijden van u of uw partner krijgt u te maken met allerlei regelingen. Wellicht bestaat aanspraak op een tijdelijke ANW-uitkering. Maar ook van bestaande pensioenregelingen is het goed te weten waarop u kunt rekenen.

 

Voorkom een complexe situatie op een toch al moeilijk moment. Het is goed om nú, in alle rust, het één en ander op een rijtje te zetten.